A mustángok sebessebben vágtattak…

Lejátszotta története első idegenbeli mérkőzését a Dunakeszi Rangers, a Tatabánya Mustangs vendégeként lépett pályára a csapat április 28.-án a TD Store Divízió II küzdelmeiben. A coin toss eredményének értelmében a Rangers offense vezethette az első támadást, ám mintha az öltözőben ragadtak volna a srácok, korán puntra kényszerültünk. Nem úgy a hazai csapat, akik szépen jöttek előre a pályán, a drive végén pedig mezőnygól távolságig jutottak. Szerencsére rossz volt a hátra adott labda, így sikerült a védőknek a labdaszerzés és az első veszélyes támadás kivédekezése. A remek védőmunka feltüzelte támadóinkat, a Nagy Krisztián Fenyő András duó révén szépen menetelt a csapat, eljutva az ellenfél Red Zone-jába. Második kísérletre Takács Kolos kapott jó labdát, majd mindjárt az első labdaérintéséből Touchdown-t is szerzett, Kinisch extrájával pedig 7-0-ás előnnyel zárta az első negyedet a Rangers.

Sajnos a Tatabánya válasza nem váratott magára sokat, Nagy Tamás 54 yardos átadása találta meg Mátrai Bencét, aki 3 védőnket is átverve szerzett hat pontot. A jutalom rúgást a Mustangs kickere is értékesítette, egalizálva ezzel az eredményt. Az egyenlítéstől fellelkesült tatabányai csapat egy onside kick után magánál tartotta a labdabirtoklás jogát és csak egy félpályát kellett haladniuk a fordítás érdekében. Sikeresen vették az akadályt, egy gólvonal közeli szituációnál nem tudtuk megállítani hatalmas termetű futójukat, így hamar változott az állás, 14-7. Tartogatott azonban még fordulatokat ez a játékrész is. Takács Kolos villant ismét, egy remek visszahordással hozta helyzetbe az offense-t a félidő lejárta előtt egy perccel. Úgy nézett ki ez elég is lehet egy újabb pontszerzéshez, Nagy Krisztián passza Fenyő András kezében landolt az End Zone-on belül, ám a bírók szerint nem kontrolálta megfelelő ideig a labdát, így érvénytelenítették a TD-t. Ha így nem ment, akkor jöhetett megint Takács Kolos, aki közelről bevetődve szerzett pontokat. De hogy ne csak a hazai edzők húzzanak váratlant, kétpontos kísérlettel próbálkoztunk, amit Szekeres Ádám futott meg, újfent vezetéshez juttatva ezzel a Rangerst. Félidőben 15-14.

A szünet után azonban állva maradt a csapat. Egyre jobban érződött a fáradtság, köszönhetően a sok sérülés okozta emberhiánynak. Hiába szerzett Touchdown-t Fenyő András, a játékvezetők egy falban történt szabálytalanság miatt megint csak annulálták a játékot. Vendéglátóink pedig remekül játszva az idővel a lefújás előtt nemsokkal 26-15-ös előnyt építettek ki saját maguk számára. Sikerült egy gyors drive-ot vezetnünk, melyet Juhász Krisztián 50 yardos elkapása koronázott meg, ám ez már csak a szépítésre volt elegendő. A hátralévő időt a Mustangs kitérdelte, behúzva ezzel a találkozót. Összességében nincs okunk búslakodni, a rengeteg hiányzó ellenére sikerült megszorongatnunk a rutinos ellenfelet, viszont ez egy fájó vereség lehet a rájátszásba jutásért folytatott versengésben. Következő mérkőzésünk május 12.-én kerül megrendezésre, az eddig még nyeretlen Miskolc Steelers második csapatához látogatunk. A győzelem kötelezőnek mondható, ha szeretnénk életben tartani a Playoffba jutási reményeinket.