Nem sikerült a Troopers legyűrése

2018. április 15.-én hazai pályán fogadtuk szezonbeli második mérkőzésünkön a Boda Troopers csapatát. Az esemény a Pink Bowl névre hallgatott, melynek keretein belül a mellrák elleni küzdelem fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet, egy jótékonysági gyűjtéssel egybekötve. 180 néző látogatott ki az összecsapásra, amely még HFL (kiemelt osztály) szinten is tekintélyes számnak bizonyulna. Szurkolóinknak ezúttal is köszönjük a folyamatos bíztatást!

A pénzfeldobásnál nyerőnek bizonyult a fej, így Rangers kirúgással kezdődhetett a találkozó. Jó döntésnek bizonyult ez a választás, hiszen már az első három játék után elrúgni kényszerültek a játékszert a vendégek. Érdemben azonban a hazai offense sem tudott haladni, a rossz snappekkel saját magukat hozták nehéz helyzetbe. Ennek ellenére a negyed vége felé sikerült felkerülni az eredményjelző táblára Kinisch Péter Field Goal-jával. A fordulás után egy rossz bodai long snappet követően egy Safety révén újabb két pont került fel a nevünk mellé, 5-0-ra módosítva az eredményt.  Ezután viszont következett egy kisebb rövidzárlat. Nagy Krisztián kezéből ütötték ki a labdát a saját célterületén, amire egy Troopers védő tudott rávetődni, megfordítva ezzel a mérkőzés állását, 6-5. A félidő előtt növelte is előnyét a Boda, egy slant route után találta meg az irányító legjobb elkapóját, majd, hogy az elrontott jutalomrúgást kijavítsák, kétpontossal próbálkoztak, melyet nem sikerült megállítani a védelemnek, így 9 pontos hátrányból várhattuk a második félidőt.

A második játékrészben folytatódni látszott a lejtmenet, már a visszahordás során elejtette a labdát a hazai visszahordó, így a Boda vezethette az első támadássorozatot a szünet után. Ezzel a lehetőséggel viszont nem sikerült élniük, a Rangers védelem labdaszerzéssel kezdte ezt a játékrészt, megadva ezzel az esélyt a támadóknak a zárkózáshoz. Egy hosszú akciósorozat végén Nagy Krisztián futotta meg közelről a Touchdownt, majd a kétpontos kísérletnél az üresen álló Fenyő Andrást találta meg átadásával, így az eredmény 13-14 volt ekkor. Az öröm azonban nem tartott sokáig, rögtön az első játékból növelte előnyét a Troopers, egy 95 yardos TD átadás után. Nagy játékkal azonban a Rangers sem maradt adós, Nagy Krisztián passzolt Juhász Krisztiánhoz 70 yardért és hat pontért cserébe, így ismét egy pontosra csökkentve a lemaradást. Az adok-kapok folytatódott tovább, szépen menetelt végig a Boda csapata a pályán, nem először már a mérkőzésen és egy jól bevált jobb oldali passzal pontokat is szereztek még az utolsó játékrész kezdete előtt. A negyedik negyed izgalmakban bővelkedett, ám pontokban sajnos kevésbé. Mindössze egy Safetyt jegyezhettünk fel, ismételten egy rossz Troopers snap után. Az utolsó playekben még nagy volt a küzdelem az eredmény megfordítása érdekében, jöttek sorozatban a hosszú labdák, ezek viszont sajnos pontatlanok voltak. 4&20-nál Nagy Krisztián passzát egy vendégjátékos halászta le a célterületen, beállítva ezzel a 26-21-es végeredményt. Április 28.-án a Tatabánya Mustangs vendégeként lesz lehetősége a csapatnak a javításra.