Most jön csak a java

A Divízió 2 küzdelmei a nyár elején már véget értek, ahol az elődöntős szereplésnek köszönhetően sikerült megcsípni csapatunknak a harmadik helyet (a Rebels Old Boysal megosztva) és elérni a szezon előtt kitűzött célt. A munka azonban nem állhat meg, ugyanis még két bajnokság vár az őszi idényben játékosainkra. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor kerülnek megrendezésre az utánpótlásnak kiírt kupák, ahol U17-es és az U19-es korosztályban is találkozhatunk majd juniorjainkkal.

Ezek közül talán az U17-et érezhetjük leginkább magunkéinak, hiszen itt néhány kölcsönjátékost leszámítva a csapat magját saját nevelésű ifjoncaink fogják adni, valamint edzőink is házon belülről érkeznek. Az Offenset Balizs Benedek és Szilágyi Sándor fogják irányítani, amíg a védelemért Kálmán Ádám és Nagy Mátyás lesznek a felelősek. Külön köszönet jár a Jászberény Wolverines és a Budapest Titans csapatainak, akik játékosaik kölcsönadásával és a közös edzésnapokon nyújtott szakmai segítséggel járultak hozzá a felkészüléshez.

Három mérkőzés vár majd a srácokra. Elsőként a bajnokság egyik legnagyobb esélyese, az Újpest Bulldogs ellen lépünk pályára idegenben, a Megyeri úti műfüves edzőpályán Szeptember 7.-én 15 órai kezdettel. Következő ellenfelünk a junior bajnokságot évek óta uraló, rekordbajnok Budapest Wolves lesz, ezúttal hazai környezetben, Szeptember 22.-én. Utolsó meccsünket pedig szintén pesten játszuk, a Budapest Eagles ellenében Október 5.-én. Összességében a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés lehet a cél, hiszen valamennyi ellenfelünkről elmondható, hogy évek óta foglalkoznak utánpótlás korú játékosok képzésével, míg nekünk erre csupán másfél hónapunk volt.

Az U19-es csapat hasonlóan a tavalyi szezonhoz Young Guns United néven fog indulni a Budapest Titans, a Dunaújváros Gorillaz, a Jászberény Wolverines és Dunakeszi Rangers játékosainak részvételével. Itt négy alapszakasz mérkőzést kell majd lejátszani. Rögtön egy dupla hétvégével kezdődik a bajnokság, ugyanis Szeptember 8.-án Dunakeszin fogadja a HFL győztes Fehérvár Enthroners junior csapatát a Young Guns. Szeptember 28.-án a címvédő Budapest Cowbellshez látogatnak az Ágyúsok, melyet Október 6.-án szintén egy dupla mérkőzéses hétvége követ, ezúttal Miskolcra utazik a keret. Ahogyan tavaly, úgy idén is a Budapest Wolves ellen zárul az alapszakasz, valószínűsíthetően most is Dunaújvárosban. Reméljük idén lesz mentő és lejátszásra kerül a mérkőzés.

Lesz tehát mit nézni ősszel az NFL szezon mellett, a csapatnak pedig elkél a biztatás, úgyhogy reméljük minél több Rangers szurkolóval találkozunk majd a lelátókon.