Megjöttünk

Üdvözlünk benneteket a Dunakeszi Rangers honlapján! Csapatunk nemrégiben ünnepelte fennállásának első évfordulóját és ezen alkalomból szeretnénk bemutatni mik is történtek velünk 2017-ben, milyen úton jutottunk el idáig. A munkálatok már 2016 végén elkezdődtek, az első hivatalos edzésünket pedig 2017. január 12.-én tartottuk meg. A csapatot ekkor a volt Vác Pandas játékosok jelentették, akik nagyjából 10-15 fővel kezdték meg az edzéseket.  Ezen okból kifolyólag első sorban az Észak-Pest megyei régió felé szerettünk volna nyitni, így került a székhelyünk is Dunakeszire. A Rangers nevet egy volt edzőnktől kaptuk és az iránta érzett tiszteletből meg is tartottuk. A név tulajdonképpen a harciasságot és az elszántságot tükrözi, amely már a kezdetekben jellemzett minket.

A hosszú és kemény téli felkészülést követően április 1-jén lejátszottuk első bemutató jellegű mérkőzésünket a Rákosmente Pirates ellen. Ekkor nagyjából 20 főt számlált a keretünk, így egy kis pályás, 7-7 elleni mérkőzésen csaphattunk össze a 17. kerületiekkel. Jól sikerült a bemutatkozás, ugyanis 34-24-es győzelmet arattunk, amely remek alapot biztosított a további munkához.

Májusban talán a legnagyobb sikert könyvelhettük el, a dunakeszi Városi Sport Egyesület szakosztálya lettünk, nevünk pedig már hivatalosan VSD Rangers volt. Sokat köszönhetünk az egyesületnek, akik remek helyszínt biztosítanak a felkészülésünkhöz, világítással rendelkező, műfüves pályán edzhetünk és játszhatjuk hazai találkozóinkat egyaránt.

Nyár elején ismételten mérkőzést vívhattak játékosaink, ezúttal is kis pályán, ám ekkor az Óbudai Egyetem Panthers volt az ellenfelünk. Végletekig kiélezett mérkőzésen 14-13 arányban sikerült diadalmaskodnunk.

A nyár és az ősz során rengeteg új/ régi-új arcot köszönthettünk a csapatnál. Gyakorlatilag 3-4 hónap leforgása alatt duplájára növekedett felnőtt játékosaink létszáma, ezzel párhuzamosan pedig az utánpótlás keret is tekintélyes mennyiségűre duzzadt. Ekkor már reális célként fogalmazódhatott meg a 2018-as Divízió 2-es indulás. Ennek azonban feltétele, hogy a Szövetségbe újonnan belépő csapat egy nagy pályás, 11-11 elleni hazai mérkőzést rendezzen, biztosítva ezzel a megfelelő körülményeket a bajnokságra. Csapatunk ennek a követelésnek október 21.-én eleget is tett és vendégül láttuk a hatalmas rutinnal rendelkező Jászberény Wolverines csapatát. A szoros, utolsó másodpercekig izgalmas mérkőzést már megszokhattuk, ám ezúttal sajnos alul maradtak fiaink. Szinte végig mi vezettünk, kezünkben volt az irányítás, ám a végén elszenvedett Touchdown-nak köszönhetően 20-17-re vendégeink győztek.

A vereség azonban nem szegte kedvünket, elfogadtuk a meghívást az idén is Salgótarjánban rendezendő, III. Charity Bowlra. A torna elsődleges célja az újonc játékosaink kipróbálása volt és némi tapasztalatszerzés az előttünk álló szezon előtt. Előzetesen 6 csapat jelezte részvételét, akiket két darab három fős csoportba osztottak be. A mieink a tavaly még HFL-ben (első osztályú kiemelt bajnokságban) elődöntőt játszó Eger Heroes és a már jól ismert OE Panthers mellé kerültek a „B” jelű csoportba. Első mérkőzésünkön viszonylag simán, 28-0 arányban múltuk felül a Pantherst, majd a második meccsen hasonlóan simán kaptunk ki 26-0-ra a Hősöktől. Második helyen jutottunk tovább, ahol a mezőny talán legerősebb csapatával, a budapesti Expendables-szel mérkőztünk meg a döntőbe jutásért. Félidőben még 0-0 volt az eredmény, a második játékrészben azonban érvényesült a papírforma és 13-0-ra győztek a feláldozhatók, akik végül a végső győzelmet is bezsebelték. Ránk azonban még várt egy találkozó, ahol a bronzéremért játszottunk. Mit ad isten, megint csak a Jászberény ellen kellett pályára lépnünk, ám ez a találkozó most nekünk sikerült jobban. Egy hajtós, küzdelmes összecsapás végén mi örülhettünk, 8-0-s végeredménnyel sikerült visszavágnunk az októberi vereségért.

Összességében tehát eredményes évet zártunk, amelyet egy közös vacsorával ünnepeltünk meg. Itt díjazásban részesültek azok a játékosok, edzők, segítők, akik nélkül nem jöhetett volna létre mindez. A 2018-as évet jelenleg 37 felnőtt, valamint 25 utánpótlás korú játékossal várhatjuk. A nagy csapat kerete várhatóan még bővülni fog a szezon kezdetére, így bizakodhatunk az eredményes szereplésben. U15-ös játékosaink egy flag kupa-sorozatban fognak részt venni, ahol remélhetőleg sok élmény és siker vár rájuk. Reméljük idén is velünk tartotok és szurkoltok a csapatnak. LEAD THE WAY!