Az egri hősöket láttuk vendégül

 

Május 27.-én az eddig veretlen Eger Heroes csapatát fogadta a Dunakeszi Rangers.  A korábbi eredmények függvényében ekkor már biztos volt, hogy egy esetleges győzelem ellenére sem juthat már a csapat rájátszásba, ám ettől függetlenül minden játékos motiváltan érkezett meg a mérkőzésre. Először a támadóegység léphetett pályára hazai részről, akik remekül haladtak a pályán, néhány játékból eljutván az egri célterület közelébe. Ekkor azonban Szekeres Ádám fumbleje állította meg a menetelést, átadva ezzel a vendég csapat számára a labdabirtoklás jogát. A Heroes pedig nem teketóriázott sokat, az első playükből egy 92 yardos Touchdownt futottak, lehűtve ezzel a kedélyeket. A Rangers offense nem hagyta annyiban a dolgot, továbbra is szépen szerezték a yardokat, first downokat.

 

A második negyed elején Nagy Krisztián passzát Juhász Krisztián két védő szorításában tudta megkaparintani, amely ekkor egyenlítést jelentett a csapat számára. Sajnos az extra pont az egriekhez hasonlóan nekünk se sikerült, így 6-6 állt ekkor az eredményjelzőn. Ami viszont ezek után következett, az szinte hihetetlen. A védelem hiába parancsolta le nagyon hamar a vendégek támadóit több alkalommal is, a hazai offense sorra adta el a labdákat. Nagy Krisztián két ízben is interceptiont dobott, az egyiket Touchdownig vitte vissza a Hősök védelme, majd a helyére beálló Honti Jonatán is eladta a labdát a félidő lejárta előtt pár másodperccel, így 33-6-os hátrányban vonulhattunk a félidei szünetre. A második játékrész viszonylag korai szakaszában a vendégek 35 pontosnál is nagyobb előnyt alakítottak ki, a versenyszabályzat értelmében innentől kezdve pedig életbe lépett az úgynevezett Mercy Rule, a mérkőzés hátralevő része futóórával zajlott. Az eredmény kozmetikázása még sikerült Szilágyi Sándor 43 yardos futásával, a lényegen azonban ez már sokat nem változtatott, 41-12-es vereséget szenvedtünk. A játékosok és a csapatok képességeit látva nincs ekkora különbség a felek között, de 8 eladott labdával egyik csapat ellen sem lehetne reális esélyünk, pláne nem a bajnokság legnagyobb esélyese ellen.

Utolsó mérkőzésünket idegenben játszuk majd, a Budapest Wolves második számú csapata ellen. Győzelem esetén mindenképpen megelőzzük a farkasokat, valamint ebben az esetben első évünket 50%-os mérleggel zárhatjuk, amely abszolút nem adhat okot a szégyenkezésre. Reméljük szurkolóink ezúttal is elkísérik majd a csapatot a mérkőzésre és hangos buzdításukkal támogatják a srácokat a pálya mellől.